Frisklivssentralen har sammen med folkehelserådgiver og kommuneoverlege gått sammen for å skape små og oppløftende videosnutter for å inspirere bergenserne til å se muligheter, og gripe dem for å skape seg en aktiv hverdag under koronapandemien og ellers. Vise aktivitet og trening for alle i ulike settinger.

Vi valgte kommuneoverlegen som for mange er et kjent fjes som profil og ettersom han heter Finn, var tittelnavnet enkelt og godt; «Finn formen med Finn». Seksjon for informasjon gjorde produksjon, og det som opprinnelig var tenkt til noen få episoder ble til 8, da seertallene raskt ble meget bra. Derfor valgte vi å vise ulike øvelser og aktiviteter ulike steder, blant annet sammen med områdesatsning i èn bydel i Bergen: kommunen har valgt ut ulike geografiske områder på bakgrunn av kommunens folkehelseoversikt – geografiske områder med levekårsutfordringer.

Frisklivssentralen er i gang med å utvikle samarbeid med disse områdene i Bergen. Vi ønsket å ha en folkelig profil, og være dagsaktuelle, derav episoden om hjemmekontor. Det naturlige låtvalget til første, og etter hvert siste episode er en låt som er produsert i forbindelse med Bergen 950 års jubileet, og koreografien er langt på vei den tilhørende dansen.

Serien ble avsluttet sammen med helsebyråd, legevaktsjefen samt øvrige representanter fra helsetjenesten i kommunen, med en takk til alle som bidro til håndtering av pandemien samt en oppfordring om å være aktiv. Alle «Finn formen med Finn» episodene ligger på YouTube her, i tillegg til Bergen kommune og Frisklivssentralen sin facebookside. Serien ble fulgt opp av ukentlig utetrening for alle i byens største park i en fem ukers periode frem til sommeren 2020.