Frisklivssentralen er opptatte av å gi tips om BRA MAT. Dette gjelder også servering av mat ute på tur med våre grupper.

Vår erfaring er at mange barn og unge syntes det er spennende å prøve nye matvariasjoner, særlig på bålet eller grillen. Om det er litt skepsis i blikket før de smaker, så er det aldri noen som klager over at de «ikke liker» etterpå. Her er gruppedynamikken effektfull – når noen smaker, tør ofte flere det samme. I tillegg smaker jo maten veldig godt ute i det fri.

Her er noen av våre oppskriftstips for Bra MAT på tur:

  • Fiskeburgere: Grove hamburgerbrød (sjekk brødskalen), fiskeburgere med 80%+ fisk, (se etter nøkkelhullet), grønn salat med rødløk, paprika, tomat, agurk,. Burgeren lages på grillen eller varmes på bålet.
  • Taco med en sunnere vri: Taco er alle barn og unges store favoritt. Vi bruker karbonadedeig som blandes med opphakkede gulrøtter og bønner. Vi forhåndssteker karbonadedeigen og blandet inn gulrøtter, bønner og tacokrydder. De andre ingrediensene kutter vi opp ute rundt bålet. Vi har med agurker, tomater, paprika, grønn salat, mais, mager kesam og grove tacolomper. Alle danderer sin egen tacolefse. Denne tacoen er en slager!
  • Grønnsakssuppe på dugnad: Erfaring med deltakerne på våre gruppetilbud. Maten blir laget på dugnad. På forhånd fikk alle med seg en lapp hver, hvor det stod f.eks: «Ta med en gulrot opphakket i biter». På denne måten får alle bidratt med en andel til suppa. Vi bruker en stor kjele med vann over bålpanna. Alle bidrar med sine ingredienser.